Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Yritysvierailu - Skaala


Olimme ROBO-tiimin kanssa tutustumisretkellä kummiyrityksemme Skaalan tehtaalla. Parituntisen reissumme aikana pääsimme sukeltamaan tehtaan sisälle ja näkemään kuinka robotiikkaa hyödynnettiin tehtaan tuotannossa. Automaation määrä yllätti meidät, sillä paljastui että suurin osa tuotannosta tapahtuu konevoimin.

Robotiikka tehtaalla on erittäin kehittynyttä. Robotit voidaan helposti säätää tekemään komponenteista yksilöllisiä, tarkasti ja täsmällisesti asiakkaiden tilauksia vastaavia tuotteita. Robottien kirjo on laaja; valtavista lasilevyistä muotoutuu robotin avulla pienempiä levyjä, ikkunoiden karmit valmistuvat toisen robotin käsittelyssä kolmannen robotin maalatessa millintarkasti lähes valmiita tuotteita. Lopulta robotit kokoavat ikkunat valmiiksi odottamaan laatutarkastusta.

Skaala on palkittu useasti energiatehokkuudestaan, eikä turhaan. Tehtaalla näimme kuinka eri materiaaleja nerokkaasti hyödyntämällä voidaan valmistaa talojen lämmityskustannuksia pienentäviä, energiaa säästävämpiä tuotteita. Skaalan sloganin mukaan yhtiön tuotteita voisi energiatehokkuudessaan verrata näppärästi autoihin; jos normaali auto kuluttaisi kymmenen litraa satasella, Skaalan auto kuluttaisi matkalla vain kolme.

Skaala on eräs maailman suurimpia ja menestyneimpiä ikkunanvalmistajia, eikä viime vuosien räjähdysmäiselle kasvulle näy loppua. Kotimaisten yritys- ja yksityistilausten lisäksi yhtiö vastaanottaa lukuisia tilauksia eri puolilta maailmaa, esimerkiksi Venäjältä, Iso-Britanniasta ja Ruotsista. On hienoa kuulla, että kotimaista, pohjalaista osaamista osataan arvostaa hieman kauempanakin.

Kiitos tehdasmaailmaa avartavasta reissusta kuuluu Skaalan järjestelmäpäällikkö Ilkka Talaskivelle, joka innostuneella ja mielenkiintoisella tavallaan esitteli tehtaan tuotantolinjaa. Kiitos kuuluu myös yhtiön toiminnasta kertoneelle Skaalan henkilöstöasioiden hoitajalle Pirjo Puronvarrelle.

Ensin hupi, sitten työ,
on siis aika ryhtyä rankkaan robotinohjelmointiin,

ROBO-tiimi kiittää ja kuittaa!

-Tuomas Rudanko, Tommi Kamppila, Ilkka Kettunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti