Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

MSK Group yritysvierailu


                     Olimme ROBO-tiimimme kanssa tutustumisretkellä MSK Groupin tehtaalla jossa vierailimme sisaryritysten, Maaseudun koneen sekä Junkkarin puolella. Parituntisen reissumme aikana meille esiteltiin yrityksen historiaa sekä miten yritys on rakentunut ja mistä erialoista yritys koostuu.
                      MSK Groupin sisaryhtiö Maaseudun kone valmistaa maailmanlaajuisesti turvaohjaamoja Valtran traktoreihin ja on kerännyt mainetta tinkimättömästä laadustaan. Junkkari valmistaa kylvökoneita sekä traktoreiden perävaunuja, Juncar henkilöautojen perävaunuja, jotka ovat hyvin arkipäiväinen näky maassamme, eikä syyttä. Junkkari Muovi toimii maailmanlaajuisesti valmistaen muunmuassa konepeittoja Valtran traktoreihin.
                      Kävimme kiertelemässä tehtaan puolella sekä näimme kuinka robottitekniikkaa hyödynnettiin yrityksen eri pisteillä. Tehtaassa oli myös paljon käsin valmistusta, sillä eiväthän koneet pysty korvamaan kaikkea ihmisen tekemää työtä. Koneiden, korien ja kylvökoneiden kasaaminen hoitui niin koneiden, kuin ihmisten avustuksella. Robotiikka on kehittynyttä Maaseudun koneen sekä Junkkarin puolella. Yritykset käyttävät nykyaikaista ja nykyteknologista laitteistoa osien valmistuksessa. Robotit pystyttiin ohjelmoimaan tekemään monia erilaisia tehtäviä.
                      Yrityksessä on laaja määrä eri alan osaajia, jotka osaavat ohjelmoida erilaisten osien kokoamista sekä hitsausta. Suuri nopeuttava tekijä valmistuksessa onkin juuri mahdollisuus ohjata robotit hitsaamaan, sillä ne eivät väsy ja voivat tehdä työtä ilman kahvitaukoja. Robotit eivät silti kykene kaikkeen. Sitä varten on myös hitsarit, jotka viimmeistelevät paikat, joita robotit eivät syystä tai toisesta pysty hoitamaan. Robottien avulla pystytään luomaan tarkkaa työtä ja tarkkamittaisia paloja.
                      Kiitämme koko yhtiötä opettavaisesta kierroksesta sekä tietenkin maittavasta ruuasta. Kiitos myös MSK Groupissa työskenteleville henkilöille jotka selvensivät meille tehtaiden toimintaa ja koneita sekä iso kiitos myös Sirpa Jutilalle. Nyt on meidän vuoromme näyttää teille, mitä saamme aikaan robotin ohjelmoimisen kanssa.
Ryhtykäämme siis tuumasta toimeen ja mennä sorvin ääreen.

Iso kiitos koko ROBO-tiimin puolesta!

  -Juho Övermark, Mikko Nurmi ja Minna Huhtala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti